Blog

Dwazenparadijs Nederland, zat van de pandemie

“Anyone who thinks the pandemic is over because it’s over where they live is living in a fool’s paradise.”Dr. Tedros, WHO – opening Olympische Spelen – 21 juli 2021 Bij het Olympisch Committee sprak Dr. Tedros, directeur generaal van de WHO, gepassioneerd over het verloop van de pandemie. De Olympische Spelen, sprak hij, hebben hetMeer lezen over “Dwazenparadijs Nederland, zat van de pandemie”

Scholen in Coronatijd

Martijn de Riet – 17 januari 2021 Een paar maanden geleden schreef ik op Twitter een draadje aan Nieuwsuur naar aanleiding van een uitzending rondom de rol van scholen en scholieren in de Corona crisis. Ik was niet onverdeeld positief over de uitzending, en met name de inbreng van dhr Karoly Illy, kinderarts en vastMeer lezen over “Scholen in Coronatijd”

Ze is 7 jaar

Voor sommige mensen is het vaccin méér een zaak van leven en dood dan voor anderen. Toch worden zij nu over het hoofd gezien. Ze is 7 jaar. Vandaag is de 300e dag van haar gevangenschap. Haar misdaad? Ze heeft een moeder die in een COVID19-risicogroep zit en een flinke kans heeft te overlijden alsMeer lezen over “Ze is 7 jaar”

Sleutelmomenten

Laatste dag van 2020. De sleutelmomenten van Jaap van Dissel, die het AD artikel vandaag beschrijft, zijn voor mij ook een sleutelmoment. Want wat eens te meer naar voren komt: er zal niets aan het coronabeleid veranderen. De visie is er gewoon niet. Vandaag precies een jaar geleden, op 31 december 2019, werd de ChineseMeer lezen over “Sleutelmomenten”

#CodeZwart

Er zijn meer patiënten dan middelen. Meer patiënten dan verzorgenden. We moeten kiezen.
Bij die gedachte wordt het stil in mij. Het is te zwaar om daar nu over na te denken. Ik weiger dat zelfs omdat het belangrijker is om die situatie te voorkomen.
Want ik weet: wie dit meemaakt zal nooit meer dezelfde zijn. Misschien zelfs nooit meer terugkeren in de samenleving.

Beste premier Rutte, wanneer neemt u eens ‘eigen verantwoordelijkheid’?

Tijdens de ebola epidemie in Sierra Leone hield ik me vaak staande met de gedachte aan Nederland. Ik was daar als hulpverlener, als onderzoeker, als voorlichter, als alles eigenlijk, want er was tekort aan alles en vooral aan mensen die konden helpen. Dus deed ik wat ik kon. Het was vaak een ware hel. IkMeer lezen over “Beste premier Rutte, wanneer neemt u eens ‘eigen verantwoordelijkheid’?”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Abonneer

Nieuwe blogs via email:

%d bloggers liken dit: